این موضوع برای مبتدئین و حتی کارشناس نیز می تواند مفید باشد چون حاوی اطلاعاتی برای هر قسمت میباشد لذا توصیه می شود که با دقت بخوانید تا عملیات ترکیب قطعات کامپیوتر با یدکدیگر را به  درستی متوجه شوید نمی خواهم بگویم همین طور نصب کنید بلکه کیفیت نصب را توضیح خواهم داد این فقط یک کاتالوگ برای نصب نیست اما برای درک مکانیسم نصب است و با همین روش تنظیماتی روی قطعات و هر کامپیوتری را می توانید انجام دهید.

جمع و نصب کردن قطعات روی کیس کامپیوتر در ۵ مرحله

مرحله اول: آماده کردن کیس برای نصب قطعات

 آماده کردن کیس برای نصب قطعات

آماده کردن کیس برای نصب قطعات

در ابتداء کیس و قطعاتی که می خواهید نصب کنید را تماما آماده کنید بعضی از کیس ها فن دارند و بعضی دیگر بدون فن هستند لذا اگر دیدید که کیسی فن ندارد و یا همچنین دیگر لوازم جانبی ، می توانید جداگانه بخرید همچنین اگر پاور ساپلای روی کیس متصل نبود باز جداگانه بخرید و در مکان مخصوصش باید نصب شود.

نصب هارد SSD و HDD

نصب هارد SSD و HDD

شروع به نصب هارد SSD و هادر HDD در مکان مخصوص به خودشان می کنیم از خوش شانسی اگر کیس شما جایگاه مخصوص SSD داشت که همانجا نصب می شود در غیر این صورت لازم است تا در کنار HDD نصب شود و همچنین DVD-Writer را نیز در مکان خود در کیس نصب می کنیم.

نصب خروجی در پشت مادربرد

نصب خروجی در پشت مادربرد

نصب خروجی های مادربرد را فراموش نکنید که در  پشت کیس نصب می شوند.

مرحله دوم : آماده کردم مادربرد و نصب قطعات روی آن

مراقب باشید به مادربرد ضرری نرسد منظور اینکه هنگام خارج کردن و قرار دادن در جایی همینطور رها نشود.

نصب پردازنده

نصب پردازنده

نصب پردازنده

CPU را که از پلاستیک خارج کردید باید علامت روی  مادربرد و پردازنده را ملاحظه کنید که در تصویر بالا به آن اشاره شده سپس نصب کنید نه اینکه به هر طرف بخواهید نصب کنید و اصلا لازم نیست زور بزنید و روی مادربرد فشار وارد کنید اگر درست قرار گرفته باشد به مجرد گذاشتن پردازنده در جایگاهش روی مادربرد نصب خواهد شد روی پردازنده دندانه های حساسی وجود دارد لذا از پرت کردن و ضربه زدن روی آن بپرهیزید.

اضافه کردن خنک کننده روی پردازنده

حالا کرم خنک کننده را روی پردازنده میزنیم بعضی شاید اضافه نکنند این دیگه به خودشون برمیگرده اما در اصل این برای خنک ماندن پردازنده ضروری است.

نصب فن روی پردازنده

به سراغ نصب کردن فن روی پردازنده می رویم معمولا پردازنده ها در کنارشان فن نیز وجود دارد که مناسب آن هست منتهی بهضی فن های حرفه ایی را توصیه می کنند که اگر توفیقی شد در پست های بعدی راجع به آن صحبت خواهم کرد اما نصب فن های پیشفرضی که برای پردازنده آماده شده راحت است به این صورت که روی پردازنده قرار گرفته و از کنار با وصله هایی که دارد محکم می شود.

نصب فن روی پردازنده

نصب فن روی پردازنده

حالا سیم فن پردازنده را به مکان مخصوص خود روی مادربرد وصل میکنیم که از طریق سوکتی نصب میشود همچنان که در تصویر بالا نشان داده شده و میبینید که خروجی فن روی مادربرد روبروی خود فن قرار گرفته که عبارت CPU Fan کنارش نوشته شده است.

نصب رم روی مادربرد

نصب رم روی مادربرد

نصب رم روی مادربرد

این مرحله نیز بسیار ساده است خروجی های رم روی مادربرد را میبینید که باید رم را در آنجا قرار داده و فشار دهید تا جا بیفتند.

مرحله سوم: نصب مادربرد روی کیس

نصب مادربرد روی کیس

نصب مادربرد روی کیس

بعد از نصب قطعات روی مادربرد حالا نوبت به نصب مادربرد روی کیس میرسد از ناحیه فن روی پردازنده بگیرید و مادربرد را بلند کرده و داخل کیس کنید و خروجی های مادربرد را مثل خروجی صدا و تصویر و غیره را از پشت کیس در مکان مخصوص خود وصل کنید و با بستن پیچ ها کار نصب کردن مادربرد در کیس به اتمام می رسد.

مرحله چهارم: نصب باقی قطعات کامپیوتر روی کیس

نصب سایر قطعات روی کیس

نصب سایر قطعات روی کیس

اگر کارت گرافیک شما جداست باید خودتان نصب  کنید مثل تصویر بالا که از پشت کیس روی خروجی مخصوص خود نصب می شود که به پایین فشار داده می شود تا با برد اتصال کند و همچنین اگر کارت صوت و یا کارت اینترنت که دیگر منقرض شدند داشتید به همین نحو متصل می شوند و یا هر کارت دیگری که می خواهید.

مرحله پنجم: نصب سیم ها در جای مخصوص خودشان

اتصال سیم ها

اتصال سیم ها

حالا باید سیم ها را در کیس به رابط مخصوص خودشان وصل کرد بعضی از این مرحله مینالند و نمی توانند انجام دهند ولی بر عکس کار سختی نیست بلکه خیلی راحت می توان تمام کرد سعی میکنیم خیلی ساده توضیح دهیم تا مفهوم را کامل به شما برسانیم پس شروع میکنیم به متصل کردن سیم اصلی و بزرگ که حاوی ۲۴ رشته سیم است و از پاور ساپلای به مادربرد وصل می شود تا برق را به مادربرد برساند.

برای اینکه داخل کیس ظاهر زشتی به خود نگیرد می توانید سیم ها را از پشت کیس و یا طوری مرور دهید که سیم ها داخل کیس با یکدیگر برخورد نکنند.

الان سیم های مخصوص فن را وصل می کنیم البته در مراحل بالا نصب فن روی پردازنده را توضیح دادیم اما در اینجا سیم های سایر فن ها در کیس را انجام خواهیم داد در مادربرد خروجی به نام Fan مشاهده می کنید به آنجا وصل کنید.

سیم CPU روی مادربرد

سیم CPU روی مادربرد

سیمی که روی آن نوشته شده CPU که از پاور آمده به جای مخصوص خود که در بالای مادربرد وجود دارد وصل کنید همچنین سیمی که عبارت Audio نوشته شده به همان مکانی که به همین اسم روی مادربرد نوشته شده وصل کنید.

اتصالات هارد

اتصالات هارد

حالا اتصالات هارد را انجام می دهیم و علاوه بر آن  اتصالات دیویدی و سی دی را نیز در این مرحله به اتمام می رسانیم اتصالاتی از پاور را میبینید که جهت رساندن برق به هارد استفاده می شود همانطور که در تصویر مشاهده می کنید می توانید با یک قطعه فلز صاف مثل پیچ گوشتی سیم را بپیچانید تا سیم جمع شده و جای زیادی از کیس را نگیرد و یا موجب مشکلات نشود و به خروجی SATA در مادربرد وصل می کنیم.

سیم های روشن شدن و ریستارت و لامپ و ...

سیم های روشن شدن و ریستارت و لامپ و …

حالا نوبت به جایی می رسد که کمی سخت به نظر می رسد در حالیکه هیچ سختی ای ندارد و به راحتی می توانید انجام دهید سیم هایی که در تصویر مشاهده می کنید هر کدام مسئولیتی بر عهده دارند مثل کلید روشن کردن ، ریستارت و غیره سیم HDD LED که مسئول لامپ قرمز رنگی که اشاره به عملکرد هارد دارد میباشد و سیم Power SW برای کلید روشن کردن است و Reset SW برای روشن کردن مجدد و Power LED مسئول چراغ روشن شدن میباشد.

مکان نصب سیم ها

مکان نصب سیم ها

الان در تصویر بالا مکان اتصال این سیم ها را ملاحظه می کنید سیم HDD LED را دو دندونه خواهید یافت که مشخص است کدام مثبت و کدام منفی است طبق همان روی مادربرد وصل کنید و Power LED دو دندونه جدا هستند که مثبت به سمت چپی و منفی به سمت راستی در دو دندونه بالا سمت چپ متصل می شود.

جایگاه سیم ها در مادربرد

جایگاه سیم ها در مادربرد

و حالا سیم Reset SW را نصب میکنیم این سیم منفی و مثبت ندارد و مستقیم به دندونه های کنار HDD LED پایین سمت راست وصل می شود و سیم Power SW بالای Reset SW نصب خواهد شد.

کار نصب قطعات در مادربرد و کیس به اتمام رسید حالا اگر دیدید بعد از مراحل سیستم روشن نمی شود و یا مشکلی دارد حتما مراحل را بازنگری کنید تا مطمئن شوید که مراحل را به درستی انجام داده اید یا خیر.