باسلام. به درخواست یکی از دوستان ، در یه مجموعه پست قصد دارم تا نحوه ساخت درگاه پرداخت آنلاین رو با هم یادبگیریم. درگاه پرداخت آنلاین یه جایی یا یه درگاهیه که شما میسازید و با استفاده از اون میتونید امکان واریز یا انتقال اینترنتی وجه برای کاربرانتون رو فراهم کنید ویا برای دیگران از طریق اون پول واریز کنید.

درگاه پرداخت چیست؟

همونطور که گفتم ، شما با استفاده از درگاه پرداخت آنلاین ، میتونید بدون مراجعه به بانک ، برخی کارهاتون رو انجام بدید. مثلا خرید کالا و… . مهمترین کاربرد درگاه پرداخت آنلاین برای وبلاگ نویسان و وبمستران ، اینه که میتونن هزینه انجام سفارشات کارهاشون رو از کاربرانشون بدون اینکه اونها به بانک مراجعه کنن بگیرن. از استفاده های درگاه پرداخت در وبلاگ و وبسایت ها ، فروش کالا و خدمات و همینطور دریافت هزینه سفارشات و تبلیغات و … هستش.

معرفی درگاه پرداخت آنلاین برای سایت و وبلاگ

درگاه های پرداخت چند نوع اند؟

اصولا درگاه های پرداخت به دو دسته تقسیم میشن. اول درگاه پرداخت مستقیم. و دوم هم درگاه پرداخت غیر مستقیم. درگاه پرداخت آنلاین رو میشه مستقیما از بانک ها گرفت. اما کارهای اداری زیادی داره که باید به بانک مراجعه کنید و مدارک زیادی رو در اختیارشون قرار بدید همراه با مقداری سفته! که البته در این میان بانک پاسارگاد رو پیشنهاد میکنم. از مزایای درگاه مستقیم اینه که هزینه ها بدون کارمزد به حساب شما واریز میشن. در هنگام واریز ، کاربر به صفحات واسطه منتقل نمیشه و به صورت مستقیم از داخل وبلاگ یا وبسایت شما کارها رو انجام میده.سریع و ایمن هست.

اما درگاه های پرداخت غیر مستقیم رو میشه از شرکت های ارائه دهنده اون گرفت. کارزیادی برای ثبت نام و گرفتن درگاه نمیخواد اما برای هزینه های واریزی کارمزدی رو برمیدارن. البته برخی شرکت ها هم امکانات تبدیل درگاه پراخت غیرمستقیم به مستقیم رو ارائه میدن.

چه درگاه پرداختی؟

اگر بخوایم بشمریم ، درگاه پرداخت اینترنت و سرویس های ارائه دهنده اون خیلی زیاد هستند! در میان درگاه های ایرانی ، سایت هایی مثال زرین پال و پارس پال از همه بهترن. چون از نظر امنیت و سرعت و همینطور میزان کارمزد از همه بهترن!

در این پست بنده روش ایجاد درگاه پرداخت آنلاین در سایت پارس پال رو ارائه خواهم داد icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

ثبت نام:

اول از همه شما باید در این سایت ثبت نام کنید. ثبت نام در این سایت مستلزم یک سری اسکن مدارک احراز هویت هست که بهتره از همین اول کار داشته باشید تا در اواسط کار به مشکل برنخورید.

اسکن کارت ملی-شناسنامه-اسکن کارت عابربانک.

برای ثبت نام تو سایت پارس پال اول به آدرس زیر برید:

www.parspal.com/xContext/Register/

خوب حالا در اون فرم ، کشور و زبان مورد نظرتون رو انتخاب کنید. در پایین اون صفحه ، سه قسمت وجود داره که مربوط به انتخاب پلن هستش :

“>11 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

در صورتی که شما این درگاه پرداخت رو برای یه سایت شرکتی یا استفاده های شرکتی میخواید ، مثلا برای سایت های ارائه دامنه و هاست و … ، باید پلن شرکتی رو انتخاب کنید. درصورتی که قصد دارید محصولی رو به فروش برسونید یا سایت های فروشگاهی و تجاری از هرنوعی دارید ، پنل دوم یا تجاری رو انتخاب کنید. اما اگر میخواید مثلا برای سایت ها و وبلاگهایی استفاده کنید که سفارش کار میگیرن ، شخصی رو انتخاب کنید. مثلا برای حمایت مالی ، یا دریافت هزینه های طراحی بنر و لوگو یا طراحی سایت و قالب و… .

صفحه بعد مربوط به اطلاعات خودتون هست که باید پر کنید. توجه کنید که باید همه فیلد ها رو به دقت پر کنید تا مشکلی پیش نیاد. بعد از اینکه فرم رو پر کردید ، به ایمیلتون مراجعه کنید و در ایمیل دریافت شده از طرف سایت پارس پال ، روی لینک داخل ایمیل که مربوط میشه به تکمیل عضویت کلیک کنید. پس از اون یه SMS به تلفن همراه شما ارسال میشه که باید عبارت یا کد درون اون رو در سایت پارس پال وارد کنید.

حالا رسیدیم به احراز هویت:) برای احراز هویت وارد حساب کاربری پارس پالتون بشید. در این صفحه شما دو فیلد میبینید. که باید اسکن کارت ملی و اسکن شناسنامه تون رو جداگانه در اونا انتخاب کنید.

* توجه داشته باشید که اگر مثل الان من هنوز ۱۸ سالتون نشده ، اما کارت ملی دارید ، برای تکمیل عضویت باید در اسکن کارت ملیتون ، زیرش ، اسکن کارت اعتباری بانکتون رو هم با فتوشاپی ، Paintی چیزی قرار بدید و بعد بفرستید . حالا فرم رو ثبت کنید و باید منتظر جواب کارشناسان پارس پال باشید. در صورتی که تایید شد مدارکتون که هیچ ، و درصورتی که نه ، میتونید از طریق ایجاد تیکت ، پیگیری کنید:

ارسال تیکت به بخش احراز هویت پارس پال

حالا که مدارکتون تایید شدن ، باید حسابتون رو متصل کنید.برای اینکار :

۱- وارد پنل کاربری پارس پال بشید. در اولین تب ، در قسمت منو ، حساب های متصل رو انتخاب کنید و روی دکمه معرفی حساب جدید کلیک کنید:

“>22 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

۲- در صفحه باز شده مشخصات رو وارد کنید و فرم رو ثبت کنید و منتظر تاییدیه کارشناسان پارس پال باشید. در صورتی که تایید شد حسابتون ، که هیچ اما اگر نه ، از طریق ایجاد تیکت(در صورتی که دلیل ذکر نشده باشه) ، بپرسید:

ایجاد تیکت پشتیبانی

حالا که مدارک و حساب شما ثبت شده ، میتونید وبسایت یا وبلاگتون رو برای دریافت خدمات درگاه پرداخت ثبت کنید. که البته این کار طی سه مرحله وقت گیر انجام میشه! برای ثبت صفحه اینترنتی که درگاه پرداخت در اون قرار میگیره باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

۱- وارد پنل کاربری پارس پالتون بشید.

۲- در تب های بالا روی قسمت خدمات پرداخت کلیک کنید و توی صفحه باز شده روی دکمه “درخواست درگاه پرداخت جدید” کلیک کنید:

“>31 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

۳- حالا در اون صفحه باز شده فرم رو که مربوط به اطلاعات وبسایتتون هست تکمیل کنید و روی دکمه ثبت درخواست کلیک کنید:

SitS1 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

پس از ثبت درخواست ، در قسمت خدمات یه لیست وجود داره که در اون وبسایت یا وبلاگی که ثبت کردید قرار میگیره.در تب وضعیت درخواست در داخل اون لیست ، ۵ پرچم قرار میگیره:

پرچم زرد به معنای انتظار برای تایید درخواست هستش.

پرچم آبی یعنی ورود اطلاعات فنی که ما در ادامه بهش میرسیم.

پرچم نارنجی یعنی در انتظار تایید اطلاعات فنی.

پرچم سبز یعنی تایید مراحل و اتمام فرآیند درخواست ثبت.

پرچم قرمز هم که عمومی هست و به معنای رد شدن مرحله ست.

حالا که شما وبسایتتون رو برای ثبت درخواست کردید ، باید منتظر بمونید. در صورتی که پرچم آبی قرار گرفت ، به معنای تکمیل اطلاعات فنی و تماس وب سایت هستش که شما باید این فرم رو پر کنید:

SitS2 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول)

برای پیدا کردن آدرسIP سرور میتونید از این صفحه استفاده کنید:

آی پی یاب سرور

پس از اتمام مراحل بالا با کلیک بر روی مشاهده اطلاعات تکمیلی سایت می تونید اطلاعات موردنیاز جهت اتصال به درگاه شامل شناسه درگاه و کلمه عبور درگاه رو مشاهده کنید.

تا اینجا شما تونستید که وبسایت و حسابتون رو ثبت کنید. در قسمت بعدی آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین ، به این مبحث میپردازیم که درگاه پرداخت آنلاین ، یعنی ماژول هاش رو از کجا بیاریم. چطوری میتونیم اونها رو در وبسایت یا وبلاگ استفاده کنیم! (نگران نباشید که عجله دارید و فک کنید آموزش بعدی دیر قرار داده میشه! چون تایید درخواست های شما برای تایید حساب و همینطور احراز هویت و همینطور تایید وبسایت و… ، کم کمش یه چند روزی علافتون خواهد کرد icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت اول) )

لطفا ادامه را در قسمت دوم بخوانید

آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین قسمت دوم

اول فهمدیدیم که درگاه پرداخت آنلاین چیه ، چند نوع داره ، کدوما خوبن و در آخر نحوه ساخت حساب کاربری تو سایت پارس پال و ثبت حساب و سایت رو یادگرفتیم! تو این قسمت قصد دارم برم سر اصل مطلب. یعنی ساخت و راه اندازی درگاه پرداخت آنلاین برای وبلاگ و وبسایت. همینطور معرفی و بررسی استفاده از کلید های پرداخت icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

درگاه پرداخت آنلاین:

درگاه پرداخت آنلاین دونوعه :

الف) آسان پرداخت که برای ایجاد یه درگاه سریع برای پرداخت هسنش و میشه در وبلاگ و وبسایت ازش استفاده کرد.

ب) درگاه پرداخت که یه ماژول به زبان PHP یا ASP یا یه افزونه ست که برای استفاده در وبسایت ها کاربرد داره. و کنترل بیشتری روش دارید!

ایجاد درگاه پرداخت:

برای ایجاد درگاه پرداخت تو سایت پارس پال ، شما نیاز به یوزر و پسورد درگاهتون دارید. برای اینکار وارد پنل کاربری پاس پال بشید ، از اونجا در تب های بالا روی خدمات پداخت کلیک کنید. در لیست داخل صفحه ای که ظاهر شده ، درمقابل سایت یا وبلاگی که ثبت کردید برروی مشاهده اطلاعات تکمیلی کلیک کنید. در صفحه ای که باز میشه در قسمت اطلاعات مورد نیاز جهت اتصال به درگاه ، شناسه و کلمه عبور درگاهتون رو یه جایی کپی کنید چون بهش نیاز داریم icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

41 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

“>51 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

خوب حالا که کلید ها رو داریم ، شما سه راه دارید:

۱- اگر وبلاگ دارید یا اینکه میخواید توی صفحه اصلی یا هرجای دیگه یه آسان پرداخت مثلا برای حمایت مالی یا هرچیز دیگه ای قرار بدید ، در همون تب خدمات پرداخت ، روی نمونه های آماده اتصال به درگاه کلیک کنید و در اونجا به تب “پرداخت آسان و اتصال سریع” برید و روی لینک نمونه فرم پرداخت آسان جهت استفاده در وبلاگ – HTML کلیک کنید. یا کلا به جای این همه کار روی لینک زیر کلیک کنید تا فرم دانلود شه:

نمونه فرم پرداخت آسان جهت استفاده در وبلاگ – HTML

حالا در فایل متنی داخل این فایلی که دانلود کردید ، این کدها وجود داره:

XHTML

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<form action=”http://merchant.parspal.com/postservice/” method=”post” id=”TransactionForm”/>
    <input type=”hidden” id=”MerchantID” value=”شناسه درگاه جایگزین این متن شود” name=”MerchantID”/>
    <input type=”hidden” id=”Password” value=”کلمه عبور درگاه جایگزین این متن شود” name=”Password”/>
    <table style=”direction:rtl;font-family:tahoma; font-size:8pt” dir=”rtl”>
        <tr><td class=”title”>مبلغ مورد نظر: </td>
        <td><input type=”text” name=”Price” dir=”ltr”/>تومان</td></tr>
        <tr><td>پرداخت کننده : </td><td><input type=”text” name=”Paymenter”/></td></tr>
        <tr><td>ایمیل پرداخت کننده : </td><td><input type=”text” dir=”ltr” name=”Email”/></td></tr>
        <tr><td>موبایل پرداخت کننده : </td><td><input type=”text” dir=”ltr” name=”Mobile”/></td></tr>
        <tr><td></td>
        <td>
        <input style=”font-family:tahoma; font-size:8pt” type=”submit” value=”اتصال به درگاه پرداخت آنلاین پارس پال” style=”height:30px”/>
        </td>
    </table>
    <input type=”hidden” id=”ResNumber” value=”0″ name=”ResNumber”/>
    <input type=”hidden” id=”Description” value=”خرید” name=”Description”/>
    <input type=”hidden” id=”ReturnPath” value=”http://www.yourweblogpath.com/” name=”ReturnPath” />
</form>

در کدهای بالا ، به جای عبارت شناسه درگاه جایگزین این متن شود ، شناسه درگاهتون رو که گفتم یه جایی کپی کنید رو بذارید. به جای عبارت کلمه عبور درگاه جایگزین این متن شود هم اون کلمه عبوری رو که یه جایی کپی کردید بذارید. بعدش به جای عبارتhttp://www.yourweblogpath.com/ در کدها ، آدرس وبلاگ یا وبسایت یا صفحه مورد نظرتون رو قرار بدید.(توجه کنید که در طی این عملیات به کدهای دیگه آسیب نزنید. همینطور برای وارد کردن آدرس وبلاگ ، اون رو همراه با http وارد کنید). بعد از این کارها میتونید کدها رو توی قالب وبلاگ یا هرجای دلخواه دیگه استفاده کنید.

۲- راه دیگه استفاده از درگاه پرداخت ، استفاده از افزونه ست که برای وبسایت هاست و کار رو برای شما خیلی راحت میکنه . هرچند من اصلا پیشنهادش نمیکنم! ولی برای ایجاد عضویت VIP و… میتونید ازش استفاده کنید. برای اینکار درهمون قسمت خدمات پرداخت کنترل پنل پارس پالتون ، این بار به قسمت ماژول / افزونه های آماده اتصال به درگاه برید و افزونه مورد نظرتون رو دانلود و استفاده کنید:

“>6 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

۳- این قسمت برای وبسایت ها یا وبسایت های دارای هاست شخصی هست. در این قسمت شما ماژول PHP درگاه رو دانلود میکنید و استفاده میکنید. برای اینکار ، در قسمت خدمات پرداخت به تب پرداخت آسان و اتصال سریع برید و یکی از دو لینک های اول دو دانلود کنید. برای مثال من دومی رو انتخاب کردم.مونه فرم پرداخت آسان به همراه اصلاحات و قالب – ویرایش ۱.۱ – PHP

“>7 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

اون فایل ZIPی رو که دانلود کردید بدون اکسترکت کردن،توی فایل منیجر هاستتون ، در حالت root یا به دلخواه خودتون مثلا توی یه ساب دوماین آپلود کنید. بعدش توی هاستتون بعد از آپلود ، روش کلیک راست کنید و Extract رو بزنید تا فایل هاش استخراج بشن. روی فایل Payment.php کلیک راست کنید و Code Edit رو انتخاب کنید. (راستی یادم نبود بگم! این مراحل برای سی پنل هست. اگه دایرکت ادمین یا چیز دیگه ای دارید ، خلاصه فایل رو آپلود و استخراج کنید و به محیط ویرایش اون فایلی که گفتم برید icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم) ) . حالا توی کدهای اون فایل ، این کدها رو که توی اولین خط ها هستن پیدا کنید:

PHP

1
2
3
$MerchentID = ‘******’;// in ghesmat ra takmil nemeyed !!;
$Password = ‘*********’;// in ghesmat ra takmil nemeyed !!
$PageTitle = ‘عنوان سایت’;

در خط اول به جای عبارت ****** ، شناسه درگاه و در خط دوم به جای عبارت ********* رمزعبور درگاه و در خط سوم به جای عبارت عنوان سایت ، عنوان سایتتون رو وارد کنید و تغییرات رو ذخیره کنید.

اگر توی مسیر اصلی وبسایت ، فایل ZIPی رو که دانلود کردید ، آپلود کردید ، به آدرس زیر برید(به جای عبارت you.com ، آدرس سایتتون رو قرار بدید) :

www.you.com/Payment.php

و اگر هم فایل رو توی یه ساب دوماین قرار دادید به آدرس زیر برید(به جای عبارت name ، نام پوشه یا ساب دوماینی رو که ساختید وارد کنید و به جای عبارت you.com آدرس سایتتون رو قرار بدید) :

www.you.com/name/Payment.php

(اگر فایل برخلاف من ، فایل اول رو دانلود کردید ، به این آدرس برید تا نحوه ویرایشش رو یاد بگیرید icon smile آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)آموزش ویرایش نمونه کد ساده درگاه پرداخت )

اگر هم برنامه نویسی بلدید در حد HTML یا بالاتر ، خودتون فایل راهنمای ویرایش کدها و نحوه برنامه نویسی رو دانلود کنید تا بفهمید چطوری باید فایل ها رو ویرایش کنید. برای اینکار در پنل پارس پال در همون تب خدمات پرداخت ، در قسمت نمونه های آماده اتصال به درگاه ، به قسمت راهنمای برنامه نویسی و مستندات فنی برید:

“>8 آموزش ساخت درگاه پرداخت آنلاین (قسمت دوم)

خوب فک کنم این آموزش یه کم طولانی شد! مگه نه؟! واسه همین برای اینکه خسته نشید و فردا پس فردا چشاتون چیزیش نشه ، اول برید یه سیبی هویجی چیزی بخورید ، یا یه استراحتی بکنید بعد با هم میریم به صفحه ۲ این مطلب درمورد کلید های پرداخت!