اگر مجبورید برای ساخت پروژههای مختلف مدام از سنسور فشار استفاده کنید، این ساختنی برای شما بسیار مناسب است. در این ساختنی طرز ساخت یک سنسور فشار بسیار ارزان را میآموزید. این سنسور برای اندازه گیری میزان فشار وزن یا کارهایی از این دست خیلی دقیق نیست؛ با اینحال میتوان این سنسور را با روشهای مختلف درجه بندی کرد. همچنین میتوانید با پوشاندن سنسور با لاستیک، متغیرهایی مثل رطوبت را به حداقل برسانید.
![یک سنسور فشار آنالوگ ارزان و ساده بسازید](http://saakhtani.ir/wp-content/uploads/2014/11/Pressure-Sensor-1.jpg)
این سنسور فشار آنالوگ برای ساخت وسایلی از قبیل سنسور ضربه که میتواند مقادیر مختلفی از فشار را بخواند و سایر دستگاههایی که در آنها از سنسور فشار/لمسی استفاده میشود، استفاده کرد.
گام اول: وسایل موردنیاز
![برای ساخت این سنسور فقط به فوم و سیم نیاز دارید](http://saakhtani.ir/wp-content/uploads/2014/11/Pressure-Sensor.jpg)
- فوم با الکتریسیته ساکن (اگر تابحال IC خریده باشید، احتمالاً از این فوم دارید. تراشهها هنگام فروش در این فومها قرار میگیرند. به این نوع فوم، فوم رسانا (Conductive Foam) میگویند و برخی از قطعات الکتریکی هنگام فروش داخل این نوع فوم عرضه میشوند. البته این فوم بصورت جداگانه هم فروخته میشود.)
- سیم
- پوشش لاستیکی
گام دوم: فوم را آماده کنید
فوم را به اندازه موردنظرتان ببرید. حتی اگر فوم را در اندازه بسیار کوچک هم ببرید، میتوانید محدوده مقاومت خوبی ایجاد کنید. فومیکه در تصاویر میبینید یک سانتیمتر طول و نیم سانت قطر دارد. با داشتن دو تکه فوم با این ابعاد، بعد از تکمیل کار یک محدوده 2.6 کیلواهمیتا 400 اهمیبسازید.
گام سوم: سیمها را آماده کنید
![سیمها را داخل فوم فرو کنید](http://saakhtani.ir/wp-content/uploads/2014/11/Pressure-Sensor-3.jpg)
هر دو سیم را داخل فوم فرو کنید. حواستان باشد سیمها با هم تماس نداشته باشند و یک شکاف کوچک بین آن دو وجود داشته باشد تا بعد از فشرده شدن بهم نخورند. برای اینکه مطمئن شوید سیمها هنگام استفاده بیرون نمیآیند، بعد از فروکردن سیمها داخل فوم سر آنها را خم کنید.
گام چهارم: پوشش لاستیکی سنسور (اختیاری)
در این محله از ساخت، سنسور فشار آنالوگ آماده استفاده است. با این حال بهتر است یک پوشش برای آن بسازید تا دوام آن را بالا ببرید و بسته به کاربردی که برای سنسور در نظر گرفته اید، ممکن است لازم باشد یک عایق الکتریکی هم برای آن ایجاد کنید.
میتوانید از لاستیکهای مایع برای پوشاندن سنسور استفاده کنید. فقط کافی است سنسور را داخل مایع فرو کنید و سپس آویزان کنید تا خشک شود. عد از 20 دقیقه دوباره همینکار را تکرار کنید. با تکرار دوباره اینکار، ضخامت لایه پوششی افزایش مییابد. لاستیک مایع باعث سفت شدن سنسور میشود؛ پس اگر میخواهید فوم خیلی سفت نشود فقط باید یک بار سنسور را داخل مایع فرو کنید.
بجای این روش، میتوانید از چسبهای عایق الکتریکی یا محصولات مشابه استفاده کنید. اما دقت کنید باید بدانید که این روش عایق بندی خیلی بادوام نیست. یکی دیگر از معایب استفاده از چسب برای عایق بندی این است که با مالیدن چسب روی فوم، ممکن است سنسور فشار به مرور زمان خراب شود.
میتوانید دور سنسور فشار را با ورق پلاستیکی پلی اتیلن بپوشانید و سپس اطراف آن را محکم کنید. البته به این نکته دقت کنید که اگر هنگام استفاده از سنسور فشار نگران شوک الکتریکی نیستید، لازم نیست از هیچ پوشش یا عایقی استفاده کنید.
گام پنجم: آزمایش
سنسور فشار آماده است. در این مرحله فقط کافی است آن را با مولتی متر امتحان کنید. میتوانید ببینید که با فشردن انگشت روی سنسور، محدوده مقاومت را روی مولتی متر ببینید. اگر لازم بود میتوانید یک مقاومت هم به سنسور اضافه کنید.