پس باید اعتراف کرد که بعداز ایجاد یک کانال تلگرام نخستین و مهمترین دغدغه ی مدیران کانالها افزایش تعداد اعضا و ممبرهای واقعی کانالشان است. نیاز به گفتن نیست که اساساً هرچقدر تعداد اعضای یک کانال تلگرام بالاتر باشد نشانگر اعتبار، محبوبیت و موفقیت آن کانال و استقبال بیشتر کاربران تلگرام است. بعنوان مثال یک کانال با هدف تجاری، (مثلاً فروش محصولات در تلگرام) را درنظر بگیرید. به هر میزان که تعداد اعضای این کانال بیشتر باشد قطعاً کار فروش و بازاریابی برای مدیر این کانال ساده تر و با صرف انرژی کمتر صورت میگیرد. پس میتوان نتیجه گرفت که برای کانالهای تلگرامی هم مانند دیگر رسانه ها، تعداد اعضا و ممبرهای کانال بسیار مهم است و اساسا در کسب و کار تلگرامی حرف اول را میزند.
البته این نکته هم مهم هست که گاهی هم به دلایل مختلف ممکن است کاهش اعضا یا ریزش برای کانالها اتفاق بیفتد که یقیناً برای مدیران با تجربه و کانالهایی که محتوای با ارزش منتشر میکنند کاملاً قابل پیشگیری است. پس علاوه بر جذب عضو برای کانالها، حفظ و نگهداشتن اعضا و درواقع ایجاد وفاداری ممبرها هم چالش مهمی است که باید موردتوجه قرارگیرد و ترک کردن یا اصطلاحاً لفت دادن اعضای کانال میتواند هزینه، انرژی و زمان زیادی از مدیر کانال را تلف کند. در این مقاله تلاش ما براین است که مهمترین و عمومی ترین روش های افزایش اعضا و ممبر کانالهای تلگرام را برای شما بازگو کنیم.
چگونه میتوان ممبر وعضو کانال تلگرام را بطور رایگان افزایش داد؟
لازم به ذکر است که افزایش اعضای کانال تلگرام با روشهای غیرمعمول نظیر رباتها و نرم افزارهایی که در این روزها در اینترنت بسیار فراوان هستند (افزایش ممبر فیک یا مجازی) نه تنها موثر نیست بلکه دراکثرموارد باعث هدررفتن انرژی، وقت و پول شما میشود. علاوه بر این درحال حاضر تلگرام چند وقت یکبار تمام شماره های غیرواقعی را یکجا حذف میکند. همانطور که اشاره شد و میدانید مالک و سازنده کانال بعنوان ادمین اصلیِ کانال میتواند در ابتدای ساخت کانال تا ۲۰۰ نفر از مخاطبین دوجانبه یا Mutual Contacts (مخاطبینی که شما شماره آنها را دارید وآنها نیز شماره شما را در گوشی خود دارند) موجود در گوشی خود را به کانال اضافه کند. این عمل برای استارت کار و شروع فعالیت کانال بعنوان یک محرک مناسب از طرف تلگرام به سازنده کانال داده شده است تا کار رشد کانال در ابتدای راه، سرعت بیشتری پیدا بکند. اما مشکل بزرگ این روش این هست که عضویت افراد بدون اطلاع و جلب رضایت آنها صورت میگیرد و ممکن است باعث ناراحتی و ترک کانال توسط آنها شود.
این نکته موقعی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانید یک مدیر کانال درافزودن تعداد مخاطب به این روش محدودیت دارد و بیشتر از200 عضو را نمیتواند با استفاده از شماره تلفن مخاطبین خود، عضو کند بشرطی که مخاطب شماره شما را درگوشی خود ثبت کرده باشد درغیراینصورت با اخطار: Sorry, you can only send messages to mutual contacts at the moment مواجه میشوید.
برای اینکار ابتدا وارد کانالی که ساخته اید شوید. سپس بالای صفحه برروی عنوان یا همان لوگو ، تصویر یا نام کانال ثبت شده در تلگرام کلیک کنید. هنگامیکه پنجره تنظیمات بازشد برروی گزینه Members کلیک کنید. دراین صفحه با کلیک کردن لینک Add Members میتوانید تا ۲۰۰ نفر را بصورت مستقیم وارد کانال کنید. بعد از ۲۰۰ نفر باید لینک دعوت یا جوین ارسال کنید.
ایجاد محتوای مناسب ، مفید و جدید برای افزایش تعداد اعضای کانال تلگرام
نخستین چیزی را که قبل از ایجاد کانال باید برای خودتان روشن کنید جواب به این سئوال است: «هدف من از ایجاد کانال تلگرامی چیست؟» وقتی هدف خودرا از ساختن کانال مشخص کردید بطورخودکار موضوع کانال هم مشخص میشود که باید آنرا در قسمت تنظیمات یا setting کانال دربخش info بطوردقیق و خلاصه تعیین کنید. اما بخاطر داشته باشید هرگز نباید موضوع و لینک کانال را تغییردهید.
نیاز به یادآوری است که مطالبی که در کانالتان منتشر میکنید باید موضوع و نام کانال و مطالبی که قبلاً نشر شده سازگاری داشته باشد. مثلاً در کانالی با موضوع سرگرمی و جوک، انتشار مباحث و محتوای علمی چندان جالب و جایز بنظر نمیرسد. چراکه میتواند باعث ایجاد سردرگمی یا نارضایتی برای بسیاری از اعضا شود و این امر درنهایت موجب میشود که آنان کانال شما را ترک کنند. بیاد داشته باشید که حتماً درهنگام انتشار عکس یا مطلبی درکانال، لینک کانال را در زیر مطلب یا عکس قراردهید تا اگر مطالب و محتوای کانال برای اعضا جالب بود و توسط اعضای کانال برای دیگران Forward شد لینک کانال هم همراهش باشد تا دیگران در صورت تمایل بتوانند عضو کانال شما شوند. درصورتیکه در گروههایی عضو هستید و محتوای کانالتان ارزشمند هست حتماً مطالب کانال خودرا با لینکِ join در گروهها منتشر (Forward) کنید تا درصورت مطلوبیت، توسط اعضاء گروه ها دست به دست در سایر گروه ها به اشتراک گذاشته شده و Forward شود. این عمل یکی از موثرترین و درعین حال ساده ترین روشهای جذب عضو می باشد (انتشار محتوای جالب یا باارزش همراه با لینک کانال).
حفظ و ایجاد جذابیت در کانال برای نگه داشتن اعضای کانال تلگرام
بدیهی است که برای اینکه اعضایتان انگیزۀ لازم برای مراجعه به کانال را داشته باشند و بطورمنظم به کانال شما سربزنند شما باید محتوای جذاب و مفید در کانال ایجاد کنید. اینکار مستلزم مصرف انرژی و زمان زیادی برای شما بعنوان مدیر کانال هست و باعث میشود وقتی عضو جدیدی به کانال اضافه شد بجای ترک کانال (پس از انتخاب لینک join یا فعالیت های مانند خرید عضو) بیشتر مشتاق باشد به نگهداشتن و ماندن در کانال شما.
حتی المکان از ارسال مطالب تکراری ویا بی محتوا در کانال خودداری کنید چراکه باعث کاهش جذابیت کانال و درنهایت ریزش اعضایتان میشود. برای ایجاد جذابیت از عکس-نوشته و انیمشن گیفها و ویدیوهای کم حجم کمک بگیرید و همیشه با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی حجم آنها را تا جای ممکن کم کنید تا مخاطبین و اعضای کانالِ شما سریعتر بتوانند محتوایتان را ببینند و حجم اینترنت کمتری مصرف کنند.
علاوه برآنچه گفته شد سعی کنید از گذاشتن پست های طولانی خودداری کنید. چرا که مخاطب شما غالباً از طریق موبایل که صفحۀ کوچکی دارد اقدام به بازدید از کانال شما میکند. معمولاً کاربرانِ موبایل در اوقاتی که معطل هستند مانند جابجایی در مترو و انواع و اقسام صف ها اقدام به بازدید از کانال ها میکنند. پس اگر حجم متن شما بیشتر از دو یا سه پاراگراف باشد مخاطبین شما خیلی سریع، و براحتی از خیر خواندن آن میگذرند. پس این نکته را باید بشدت رعایت کنید و هر پست متنی نباید از 50 الی 60 کلمه بیشتر باشد.
همانطورکه اشاره شد از تصاویر و عکسهای جذاب و مربوط به محتوا، تا جای ممکن استفاده کنید. گاهی اوقات یک مفهوم را میتوان براحتی با یک عکس کوچک بیان کرد درحالیکه همان پیام را شاید با 100 کلمه هم نتوان بیان کرد. علاوه براین مخاطبان شبکه های اجتماعی و تلگرام علاقۀ ویژه ای به تصویر دارند و کلاً به پست هایی که عکس داشته باشند، علاقۀ بیشتری نشان میدهند.
اگر ادمین کانالِ آموزشی هستید که نمیتوان با نمایش محتوای کانالتان توسط عکس بخوبی حق مطلب را ادا نمایید، سعی کنید که فیلم آموزشی مناسب تهیه کنید و متن توضیحی در پایین آن بگذارید. علاوه براین دقت کنید که کاربران نباید با مشکل عدم نمایش یا لود شدن فیلم هایتان مواجه شوند. این اتفاق باعث دلسردی اعضا و در نهایت ترک کانالتان میشود. پس بجای استفاده از لینکِ فیلم سعی کنید آنرا در تلگرام آپلود کنید.
تبادل لینک با کانال های پرمخاطب برای فزایش ممبر کانال تلگرام
میرسیم به بحث اصلی. اصولاً دو نوع روش برای جذب ممبر تلگرام و تبلیغ کانال وجود دارد: تبلیغ تبادلی یا متقابل و تبلیغات پولی. تبلیغ تبادلی یعنی اینکه: شما از مدیر کانالی بخواهید تا پست تبلیغاتی (لوگوی تبلیغاتی + لینک کانال) شما را در کانال خودش قراردهد و متقابلاً شماهم تبلیغ و لینک آن کانال را در کانالتان قراردهید. اینکار را معمولاً کانالهایی انجام میدهند که تعداد اعضای یکسان دارند و علاوه براین تعداد اعضای فعال کانالها بیش از پنج هزار ممبر هست. ولی در تبلیغات پولی مدیران کانالهای دیگر از شما مبلغی میگیرند تا تبلیغات و لینک کانال شما را در کانالشان قراردهند. اینکار را شما با کانالهایی باید انجام دهید که تعداد اعضای واقعی و فعال آنها بیش از پنجاه هزارتا باشد.
نکته: باید بدانید که اگر تبادلات و تبلیغات کانال بیش از حد باشد بطوریکه باعث آزار و اذیت اعضا شود نتیجۀ معکوس میدهد و باعث ریزش میشود. پس اگر تبلیغ یا تبادل لینک، بیجا باشد و از حد و اندازه بگذرد باعث افت کیفیت کانال میشود که درنهایت اعضای کانال ریزش کرده و آنرا ترک میکنند. پس بیش از یکبار در روز تبادل لینک نکنید و حتماً کانالهایی را برای اینکار انتخاب کنید که تا حدودی با موضوع کانالِ شما مربوط و مرتبط باشند.
یک راه ساده برای افزایش تعداد ممبرهای کانال تلگرام
یکی از ساده ترین راه های افزایش و بالابردن اعضاء کانال تلگرام، تبلیغ رایگان در سوپرگروههای تلگرام است. برای اینکار باید یک لوگو یا بنر تاثیرگذار و جذاب طراحی کنید و آدرس کانال خود را در پایین مطلب و یا بنر (لینک join) قرار دهید. این روش تبلیغات همیشه موثر بوده و بازده خوبی دارد.
متاسفانه اکثر کانالهایی که دارای اعضا چند ده هزار نفری هستند از تعداد زیادی ممبر فیک استفاده کرده اند که این باعث کم شدن اعتبار آنها برای کسب درآمد از طریق گرفتن تبلیغات میشود. ممبر فیک (تقلبی) هیچ ارزشی نداشته و تنها برای بیشتر نشان دادن تعداد ممبرهای یک کانال و از جانب ادمین های آماتور بکار میرود. البته افراد حرفه ای با یک نگاه به کانال، میتوانند حدوداً تعداد اعضای فیک یک کانال را تخمین بزنند. همیشه رابطه مستقیمی میان تعداد بازدیدهای مطالب و تعداد ممبرِ واقعی آن کانال برقرار است. چراکه ممبرتقلبی یا فیک هیچگونه فعالیتی ندارد و نمیتواند برروی بازدید پست ها اثری بگذارد (البته view یا بازدید تقلبی یا فیک هم وجود دارد. ولی غالباً فقط برای پست آخر).
پس با مقایسه تعداد بازدید مطالب کانالها با تعداد اعضای آن میتوانید براحتی حدود ممبرهای تقلبی آنرا حدس بزنید. درصورتی که برای افزایش ممبر و تبلیغ کانالتان نیاز به تبلیغات در کانلهای بزرگتر درتلگرام داشتید سعی کنید در ابتدا بصورت آزمایشی یک الی دو ساعت از آنها تبلیغ خریداری کنید و درصورتی که بازدهی مناسب داشت ساعات بیشتری را از آن کانال تبلیغات خریداری نمایید در غیر اینصورت بکلی تبلیغ سپردن به آن کانال را فراموش کنید و بسراغ کانال دیگری بروید.
تذکر: اکیدا توصیه میشود که تحت هیچ شرایطی سراغ خرید ممبرفیک نروید! قطعاً با اینکار، هرشخصی با ورود به کانال شما و دیدن میزان بازدید مطالب کانال شما و مقایسۀ آن با تعداد اعضای کانال متوجه ممبرهای فیک کانال شما خواهد شد با اینکار امکان تجارت آنلاین و کسب درآمد از فروش تبلیغات را ازدست خواهید داد.
تبلیغ کانال تلگرام در سایر رسانه ها و شبکه های اجتماعی و سایت ها
گاهی بدیهی ترین و دم دستی ترین کارها را از فرط سادگی و سهولتشان فراموش میکنیم. شما با یک جستجوی ساده میتوانید سایتهایی را که لیست کانالهای تلگرام را به اشتراک میگذارند را پیداکنید و نام یا آدرس و لینک کانال خودرا درآنها قراردهید. این سایت ها کم نیستند و اینکار تاثیر بسزایی در معرفی کانال تلگرامی شما به دیگران دارد. اگر خدمات خاصی دارید میتوانید با پیشنهاد تخفیف، اشتراک و... در عوض قراردادن و معرفی لینک شما به کاربران، رسانه موردنظر را بخوبی برای همراهی و همکاری تحریک کنید. اینکار برای شما تقریباً هزینه ای نخواهد داشت اما نتیجه آن افزایش اعضای کانالِ شما با حداقلِ هزینۀ ممکن است.
بیاد داشته باشید که اگر از سایر شبکه های اجتماعی استفاده میکنید حتماً لینک کانال خودرا در سایر شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام، گوگل پلاس، فیسبوک، یوتیوب و حتی وبلاگ و وبسایتتان (اگردارید) بگذارید. پس یکی از روشهای موثر درافزایش اعضای کانال، انتشار اطلاعات و نشانی URL کانال در وبلاگ ها و وبسایت های اینترنتی است. برای اینکار میتوانید با جستجو در گوگل و پیداکردن وبسایتهایی که لیست کانالهای تلگرام را به اشتراک میگذارند اطلاعات کانال خودرا به اشتراک بگذارید ویا درسایت هایی که امکان ارسال نظر یا Comment گذاری را میدهند با نظردهی، کانالتان را هم معرفی کنید.
افزایش اعضای کانال تلگرام با کارگروهی برای انتشار محتوای بیشتر و مفیدتر
شما میتوانید تا چهار ادمین یا مدیر برای هر کانال تلگرم داشته باشید. پس از این امکان استفاده کنید و دوستان مورد اعتماد و کسانی که میشناسید دعوت به همکاری کنید. درصورتیکه آنها نیز تمایل داشته باشند میتوانید به عنوان مدیر آنها را به کانال اضافه کنید تا مستقلاً در تولید محتوا و انتشار آن به شما کمک کنند. با استفاده از دیگران قطعاً کیفیت مطالب کانال تلگرامِ شما بیشتر خواهد شد و درنتیجه احتمال به اشتراک گذاشته شدن و انتشار مطالب شما در گروه های دیگر بالا رفته و در نهایت اعضا بیشتری جذب کانال شما میشوند. البته نباید با انتشار بیش از حد مطالب باعث اذیت و آزار اعضا شوید. سعی کنید بطور منظم و بصورت زمانبندی شده مطالب را انتشار دهید. حتی المکان از بعد ساعت 11 شب تا ۹ صبح چیزی منتشر نکنید تا باعث مزاحمت و ترک اعضای کانال تلگرامتان نشود.
چند نکته مهم در ارتباط با افزایش اعضای کانل تلگرام
ایجاد کانال های عمومی: در هنگام ایجاد کانال، حتما نوع کانال خود را عمومی انتخاب کنید زیرا کانال های عمومی در نتایج جستجوی کاربران نمایش داده میشوند.
انتخاب لینک کوتاه و نام مناسب: نام مناسب و همچنین لینک کانال خودرا کوتاه و مختصر انتخاب کنید تا کاربران بتوانند آنرا به حافظه بسپارند.
استفاده از افزونه های سیستم های مدیریت محتوا برای اشتراک اتوماتیک مطالب در کانال تلگرام: مثلاً Telegram for WP یکی از افزونه های سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که از طریق آن میتوانید سایت وردپرسی خودرا به کانال تلگرامتان وصل کنید. از طریق این افزونه میتوان اطلاعاتی را از سایت خود وارد کانال تلگرام کنید. اطلاعاتی مثل: ثبت نام کاربر، بازیابی رمز توسط کاربر و… امکان ارسال نوشته ها در کانال تلگرام نیز وجود دارد. حتی اگر کسی از طریق فرم تماس برای شما ایمیلی ارسال کند شما برروی تلفن همراه خود، در برنامۀ تلگرام میتوانید آنرا مشاهده کنید.
ایجاد مسابقات، تخفیف های مناسبت دار یا ویژه و بخش درخواستیها برای اعضای کانال: هرچند وقت یکبار با استفاده از ربات vote نظرسنجی یا مسابقه و امکانات جالبِ دیگر نظیر اینها را کانال خود بگذارید. یکی از مشهورترین مسابقات کانالی مسابقۀ عکس بود که هر چند وقت یکبار هم سروصدای زیادی در تلگرام راه می اندازد! مثلاً شما با ارسال عکس فرزند خود میتوانید در مسابقه شرکت کنید و اگر تعداد بازدید از عکس شما بیشتر از سایرین باشد شما برنده خواهیدشد. یا مثلاً مسابقه ای که برای صنایع مختلف برگزار میشود و اشخاص میتوانند با ارسال عکس یکی از محصولات یا کارهای خود در مسابقه شرکت کنند. اگر شما مدیر یک کانال فروش هستید میتوانید هرچندوقت یکبار برای جذب خریداران تخفیف های ویژه بگذارید. یا اگر مثلاً کانال موزیک دارید میتوانید با استفاده از ربات های تلگرام، یک بخش درخواستی نیز درنظر بگیرید
دسته: بازی و نرم افزار اندروید ,
نظر شما چیست ؟