برای اغلب طراحان وب و توسعه دهندگان اپلیکیشنهای مبتنی بر اینترنت، یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن ادغام شدن با ایدههای جذاب و مدرنیست که میتواند طراحی آنها را از دیگران متفاوت نشان دهد. بسیاری از تحلیلگران دنیای طراحی وب به مدت یک سال به طراحیها و ترفندهای مختلف نگاه میکنند و براساس آن پیشبینیهایی از ترفندها و تکنیکهای مناسب برای سال جدید را ارائه میدهند.
ما در راکت همواره سعی کردهایم تا این تحلیلها در سال جدید را همواره به شما معرفی بکنیم و به رسم همیشه این کار را برای سال ۲۰۲۳ نیز انجام خواهیم داد.
ما در راکت همواره سعی کردهایم تا این تحلیلها در سال جدید را همواره به شما معرفی بکنیم و به رسم همیشه این کار را برای سال ۲۰۲۳ نیز انجام خواهیم داد.
در این مطلب ما با پنج تکنیک مختلف همراه خواهیم بود که نسبت به موارد دیگر نو ظهور بوده و مخاطبین و کاربران به آنها واکنشهای مثبتی نشان دادهاند. با این حال ممکن است برای بیشتر طراحان، مخصوصا طراحان ایرانی، تمام این موارد کاربردی به نظر نرسیده و به مذاقشان خوش نیاید، در چنین حالتی این افراد باید گوشهها و نکات کوچکی که میشود در طراحیها پیدا بکنند را مد نظر گرفته و براساس آنها طراحی نهایی خودشان برای سال جدید را ارائه کنند.
تکنیک اول: تایپوگرافی بولد – Bold Typography
یکی از تکنیکهای طراحی وب که در سالهای اخیر بسیار مشاهده شده و مورد پذیرش کاربران قرار گرفته، طراحی مربوط به تایپوگرافی بولد است. منظور از بولد بودن تایپوگرافی، زیاده بزرگ کردن متن به صورتی است که نگاه نکردن به آن اجتناب ناپذیر است. از این تکنیک برای نشان دادن یک یا چند کلمه استفاده میشود که صاحب وبسایت قصد دارد حتما کاربران آن را مشاهده کنند. در واقع با این کار بیشترین توجه کاربر را به متن جلب خواهند کرد.
در تایپوگرافی بولد از یک عنوان بزرگ با اندازه فونت زیاد و شاید یک زیر عنوان کوچکتر استفاده میشود. انجام چنین کاری البته به خلاقیت بسیار زیادی نیاز دارد چرا که ممکن است در هماهنگی با بخشهای دیگر طراحی مشکلاتی ایجاد شود.
یک نکته مثبت در کارایی و سرعت وبسایت با استفاده از این تکنیک نیز ایجاد میشود. از آنجایی که بیشتر وبسایتها با یک جلوه ویژه یا تصویر و سربرگ با کیفیت شروع میشود، شما در این حالت به جای آنها تنها یک متن را با چند استایل CSS قرار خواهید داد، چیزی که ابدا نمیتواند وبسایت شما را سنگین و یا کُند کند. همچنین استفاده از این تکنیک امکان بهرهگیری از دکمه CTA را بسیار بالا میبرد چرا که بعضی از این متنها همواره حاوی پیامی برای ارتباط برقرار کردن با دکمههای CTA هستند.
تکنیک دوم: اولویت دادن به CSS
با ظهور و پیشرفت جاوا اسکریپت بسیاری از توسعه دهندگان برای ایجاد افکتهای بصری یا همان جلوههای ویژه در سایتها از جاوا اسکریپت استفاده کردند. این امر به خودی خود مشکلی ایجاد نمیکند اما با پیچیده شدن این جلوهها، حجم وبسایت را بسیار زیاد کرده و سرعت آن را به طور محسوسی کُند میکند.
حال از طرفی دیگر، CSS هر ساله پیشرفت بسیار زیادی کرده و قابلیتهای بسیار بیشتری به آن اضافه میشود. 3D Transform، Filter و... از جمله ویژگیهایی هستند که برای سالهای متمادی در CSS3 وجود داشته، اما حال این گزینهها بسیار پیشرفتهتر نیز عمل میکنند. به همین دلیل است که به نظر میرسد میتوان برای پیادهسازی افکتهای بصری بیشتر از آنکه از جاوا اسکریپت استفاده کنید، روی CSS حساب باز کرده و سرعت اجرای کارهایتان را افزایش دهید
استفاده نکردن از جاوا اسکریپت به خودی خود وبسایت شما را سریعتر و بهینهتر میکند به همین دلیل است که در ۲۰۲۲ ما کمترین میزان استفاده از جاوا اسکریپت برای افکتهای بصری (متوسط، نه زیاد پیچیده) مشاهده کردیم و بجای آن توسعه دهندگان باهوش از CSS استفاده کردند.
همواره سعی کنید در طراحی وبسایتتان تا جایی که ممکن است بیشترین استفاده از المانهای HTML/CSS را بُرده و کمتر از المانهای پیچیده جاوا اسکریپتی استفاده کنید